luni, 24 ianuarie 2011

La ce mi-am mai făcut un blog?

De parcă nu era de ajuns unul singur, acum mi-am mai făcut un blog. Am făcut asta pentru că nu am vrut să încurc borcanele. Mă pasionează atât călătoriile cât şi istoria, în special cea din zonele mai puţin cunoscute ale globului, istoria zonelor trecute de marile puteri la "şi altele". Cine dă doi bani pe drama oamenilor din Zimbabwe, decimaţi de sida şi conduşi de nemuritorul octogenar Bob Mugabe? Câtă lume a auzit de "Lord's Resistance Army", una dintre cele mai infame grupări rebele din lume ce acţionează "în numele Domnului"? Pentru câţi dintre români numele Duvalier este cunoscut? Poate numele Mobutu (Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga) este mai familiar (nu neaparat numele întreg:P), dar cu siguranţă foarte puţini ştiu de drama fostului Zair, actualmente Rep Democratică Congo, de după alungarea "leopardului" în 1997. Auzim la fiecare buletin de ştiri de Afganistan, că au mai murit în urma unui atentat 13 persoane, deja nu mai impresionează pe nimeni...dar de unde şi până unde ţara asta nu mai are linişte de mai bine de treizeci de ani nu pasionează pe nimeni. Nu vreau să fiu înţeles greşit, nu susţin că sunt eu mai deştept că mai am habar de astfel de date şi informaţii, doar că îmi doresc să le împărtăşesc şi altora care, din lipsă de timp, de informaţii sau din ignoranţă, nu au nici un fel de idee despre dramele omenirii, despre descreieraţii care şi în anul de graţie 2011 au puterea în mult prea multe state. Nu-mi propun să vorbesc numai de cei mai reprobabili dictatori şi criminali, pentru că această lume a treia a dat şi oameni care s-au luptat din greu pentru libertatea lor şi a semenilor, pentru ca ţările lor să scoată capul în lume. Şi îmi vine în minte acum un singur nume: Ahmad Shah Masoud, mujahedinul afgan respectat de toată lumea, care a încercat din răsputeri să aducă liniştea şi democraţia în Afganistan. A sfârşit ucis (după ce scăpase din nenumărate alte tentative de asasinat) cu fix două zile înainte de fatidica zi de 11 septembrie 2001. Sper să pot ţine "în viaţă" acest blog şi îmi doresc să fie vizitat de cât mai multe persoane cărora subiectele abordate să le deschidă apetitul pentru a căuta mai mult, a se documenta mai temeinic şi într-un final, a avea mai multe informaţii şi despre conflictele, personalităţile şi destinele lumii a treia.

6 comentarii:

  1. Mersi mult, sper să mă mişc şi eu repede şi să ai ce să urmăreşti:)

    RăspundețiȘtergere
  2. faine lucruri am aflat. desi eu, macar dpdv al profesiunii.., ar fi cam trebuit sa le stiu.. sintagma23@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta îmi şi propun să mai scriu din lucrurile interesante şi şocante totodată de care mai am habar...îmi pare rău că nu am mai scris cam de mult, o să încerc să mai bag ceva curând. Mersi de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, citesc cu interes tot ce scrii si te incurajez. Imi permiti sa postez pe facebook un link cu blogul tau?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    Sigur, poti posta, chiar iti multumesc pentru asta. Din nefericire, nu am mai lucrat la blog, lipsa de timp, inspiratie, chef. Dar mereu zic ca trebuie sa reincep, mai ales cand primesc mesaje de incurajare. Multumesc frumos inca o data. Toate cele bune,
    Alex.

    RăspundețiȘtergere