marți, 1 februarie 2011

Tematica



Sunt atât de multe lucruri de spus, de scris şi de dezbătut despre ţările mai puţin dezvoltate încât m-am gândit să împart articolele pe care le voi posta în trei capitole distincte: primul, se va numi "În actualitate" şi va pune pe tapet evenimentele cele mai fierbinţi din zilele noastre - spre exemplu acum revoluţiile din Tunisia şi Egipt sau alegerile din Cote D'Ivoire. Al doilea set de articole se va referi la "Personalităţi marcante", mai cunoscute sau mai puţin cunoscute. În fine, în cel de-al treilea voi spune câte ceva despre diferite evenimente (războaie, genocide, masacre, lovituri de stat şi alte astfel de întâmplări "roz" din existenţa lumii a treia). Apropo de lovituri de stat, am auzit de la persoane mai în vârstă că printre cele mai banale ştiri ale "Telejurnalului" televiziunii române din anii 60 - 70 erau cele referitoare la "încă o lovitură de stat". Majoritatea aveau loc printre palmierii Africii negre, numai în Benin (Dahomey pe vremea aia) având loc cinci astfel de evenimente între 1963 şi 1972. Deci subiecte sunt suficiente (din păcate prea multe aş spune), timp şi "putere de muncă" să se găsească:)...

4 comentarii:

  1. Buna ziua si felicitari pt initiativa!!
    De ce nu abordati acele tari si din perspectiva istorico -culturala ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua. Blogul s-a născut din această pasiune a mea legată de lumea a treia. Am multe idei de articole, chiar şi din perspectiva de care spuneţi dvs, cu timpul e mai dificil. Şi oricum, prefer să nu-mi propun prea multe şi să ţin blogul în viaţă chiar şi printre picături decât să îmi propun multe şi să nu realizez mai nimic. Vă mulţumesc pentru interes, numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut! Despre zona caucazului nu pregatesti nimic? Am tot cautat date despre Abhazia, Osetia de Sud, Nagorno Karabah, Cecenia, Ingusetia si informatiile pe care le-am gasit sunt infime... Ma gandeam ca oate cunosti mai multe despre aceasta zona.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru interesul acordat! Am citit intr-o vreme foarte mult despre Caucaz, sper sa apuc sa scriu ceva, oricum e foarte complicat tot ceea ce se intampla in zona respectiva. Sa stii ca pe wikipedia in engleza gasesti o gramada despre conflictele de acolo. In limba romana am renuntat de mult sa mai sper ca se poate gasi ceva, asta fiind si unul dintre motivele pentru care am dat drumul la blog.

    RăspundețiȘtergere